Helteet oli ja meni, mutta Porin pojan Tero Vaaran sanoin meillä on vielä kesää (töitä) jäljellä, sellaiset neljä viikkoa.

1791322.jpg

Täällä tosiaan saatiin aurinkoa ja kuumaa edelliset viikot, jopa tällainen albiino on ruskettunut - ja palanut. Sekä koira että emäntä kärsi kuumasta, ja töiden jälkeen energiaa riitti lähinnä makoiluun. Louhin turnauskestävyys alkaa kyllä olla melkoinen, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Jos Lou ei pääse aitoja kiertämään, saa lenkillä olla mittaa ettei pikkukoira revi pelihousujaan. Samoin jos oikeita töitä (lähinnä lampaiden siirtoa) ei ole, käy se melkoisilla kierroksilla ja paimeneen olisi pakko päästä. Onneksi näitä "henkisiä" paineita pystyy purkamaan treeneissä, ja siellä onkin intoa riittänyt ihan kiitettävästi.

Saas nähdä mitä temppuja joudun tosiaan syksyllä tekemään ettei Louhi vallan tylsisty. Taidetaan joutua taas juoksulenkille, vaikka emännän hengitysongelmat vähän sitä harrastusta haittaavatkin. No, sarvikuono säännölliseen käyttöön jos sillä saataisiin hengitys kulkemaan.. Lou kyllä kuuluisi poromiehen apuriksi, mutta raasu joutuu nyt tyytymään lammaspaimenen hommiin ja meikäläiseen. Heh, pääsisiköhän Lou ensi keväänä poropaimennuskisaan työkoiranaC:

1791342.jpg

25.7. oli meidän "virallinen" debyytti tokokentillä PAHA ry:n möllitokossa, tuomarina Mika Sarekivi, ja homma hoidettiin mallikkaasti(?) kotiin: ykköspalkinto 167,5 pisteellä ja koko kisan voitto. Aika huisia:) Ei ne mittelöt kylläkään mitenkään loisteliaasti mennyt, Louhi teki kaiken kuin käsijarru päällä ja itse suorastaan hikoilin jännityksen (ja helteen) vuoksi. Saatiin kuitenkin ensimmäinen pysti meidän palkintovitriiniin;) Mutta koska kaikkia tietenkin kiinnostaa, tarkempi selostus allaC:

Luoksepäästävyys: 10
    Ei oltaisi kyllä saatu virallisissa kymppiä, Lou väisti sivulle kun tuomari tuli kohti, mutta meni kuitenkin sitten itse tervehtimään. Meidän onneksi luoksepäästävyyden kerroin on 1;)

Paikallamakuu: 10
    Se meni muuten nappiin, mutta L meni vähän vinottain eteeni makuulle. Se myös meinasi nousta ennen paikalle jättämistä, mutta tiukka katse piti sen maassa. Koko kaksiminuuttisen hoin mielessäni että Maa, maa ja katsoin tiukasti kohti. Maassa se pysyi, ja lopussa nousi napakasti sivulle. Jes.

Seuraaminen kytkettynä: 7,5
    Tämä oli ihan järkyttävää, koira kulkee kuin liisterissä alkumatkan, pysähdykset ja temponvaihdot meni kyllä nappiin. Lopulta vähän heräsi transsista, onneksi. Me ei kyllä pahemmin olla harjoiteltu narussa seuraamista, mielestäni se on niin paljon mukavampi liike ilman sitä liekaa. Täytynee harjoitella.

Seuraaminen taluttimetta: 8,5
    Tässä tatsi oli jo paljon parempi, ja L paljon innokkaampi, enemmän oma itsensä.

Maahanmeno: 8
    Maahanmeno oli hyvä, jouduin vain juuri ennen sitä toistamaan seuraamiskäskyn, joten Lou oli aika ihmeissään kun sitten ei saanutkaan tulla. Tuomari kommentoi käskytystäni sen verran, että käsky maaaaahan voitaisiin tulkita myös kaksoiskäskyksi. Täytynee vähän napakoittaa tätäkin. Itse maahanmenoon olin kyllä tyytyväinen:)

Luoksetulo: 8,5
    Jäi hyvin paikalle, ja tuli käskystä nätisti sivulle. Tosin lähti kävellen tuomaria ja liikkeenohjaajaa vilkuillen, mutta kiihdytti sentään raville. Sinänsä meni hyvin, mutta se vauhti. Voi pahus.

Seisominen: 7
    Nyt lähti paremmin liikkeelle, mutta annoin tarkoituksellisesti kaksoiskäskyn (käsimerkki itse käskyn lisäksi), ja koko liike oli ehkä vähän horjuva. Kuitenkin pysähtyi ja seisoi nätisti.

Hyppy: 7
    Tämä meni niin puihin että ihan nolottaa;) Annoin hyppyyn kaksoiskäsky, ja menin ihan puihin kun liikkeenohjaaja ei sanonut uudelleen "käsky"ä seisomista varten, ja annoin siihenkin kaksoiskäskyn (mitä en tee koskaan treeneissä!) kun lopulta tajusin sen antaa. Ja koska Lou haisteli maata hypyn ja seisomisen väliajan ja onnistui vielä kolauttamaan estettä hypätessään, voisi sanoa että pieleen meni. Ja saatiin liikaa pisteitäC:

Kokonaisvaikutus: 9
    Positiivinen fiilis pidettiin yllä lähes väkisin koko suorituksen ajan, koira pysyi kehässä ja ohjaajan hermot pysyivät kasassa. Ja tuomarin mukaan esitettiin illan parhaat perusasennot, suorat ja oikeassa kohdassa. Saavutus sekin;) Vaan kehtaako sitä edes myöntää että luulin sen olevan joka kerta liian takana.. No, onneksi koira selvästi tuntee säännöt paremmin kuin ohjaaja!

Oltiin kokeen viimeisiä, ja tuomari sitten jututti meitä jonkin aikaa meidän toilailun jälkeen. Vähän kyseli Lousta, ja oli kovasti myötätuntoinen meidän ongelman takia. Hän kehui myös omaa suhtautumistapaani Louhiin juuri oikeaksi, eipä se taitaisi se epäonnistuneen suorituksen purkaminen koiraan auttaakaan meidän tilanteessaC: Kannusti kyllä jatkamaan, ja sanoi että koira selvästi osaa, tarvitsisi vain saada lisää intoa ja rohkeutta. No niinpä!

1791336.jpg

1791329.jpg

26. päivä oltiinkin sitten turisteina Porin KV-näyttelyssä. Ei oltu kovin kauaa kun oli ihan älyttömän kuuma, katsottiin muutaman tutun koiran esiintymiset, shoppailtiin ja tehtiin promootiota lapinporokoirien hyväksi. Rodun kyselijöitä oli muutamia, ja yhden porokoiran hankkimista harkitsevan kanssa jutusteltiin jonkin aikaa. Louhi ei tosin ole paras mahdollinen promo-koira, vaikka mallikelpoisesti käyttäytyikin. Sai sitten selitellä, että tämä on vähän arka, mutta ei kuuluisi olla/ei ole rodulle tyypillistä, ja tästä lähtee karvaa mutta ei niistä yleensä lähde, tämä vaan on sterkattu, ja että tämä kyllä makoilee vieressä raatona kun puhellaan, mutta ei ne kaikki näin rauhallisia oleC: Tuija voi sitten kertoa otettiinko perheestä yhteyttä vai ei;)

Näyttelystä tarttui mukaan uusi, jopa tarpeeksi leveällä olevat kiinnityssysteemit omaava penkinsuojus volvoon, läjä herkkuja ja kevythäkki. Häkki on älyttömän iso, todella edullinen ja äärimmäisen tarpeetonC: Perustelin ostamisen kuitenkin sillä, että sitten kun aletaan kulkea juniorin kanssa näyttelyissä, Lou on helppo ottaa mukaan kun sen saa sitten häkkiin kun menen kehään. Järkiostos siis;)