Kaksi viikkoa joululomaan Tekemistä olisi vaikka kuin, mutta jostain syystä tekisi mieli vain mennä takaisin peiton alle ja herätä vasta vaikka huhtikuussa, kun lumet on sulanut pois. Ihan totta hei, ei talven kuulu alkaa vielä marraskuussa. Oikeastaan koko talven voisi jättää välistä, jos meikäläiseltä kysytään!

No joo, eihän talvessa muuten  mitään, mutta kun tuo auraus toimii täällä vähän huonosti. Ja sitten ne hiihtäjät.. Ja pulkkailijat.. Ja puoli metriä leveät kulkuväylät missä pitäisi päästä vastaantulevista koirista ohi.. Jep.

Edelleenkin meillä treenitauko jatkuu, ja junisteri koettelee kyllä kovasti jo emännän hermoja tekemisentarpeellaan. Nyt naapurustossa on taas juoksunarttu(ja), ja voi sitä hormonien hyrinää! Ruoka ei maistu, naisiin pitäisi päästä, kaverikoirille pitää isotella ja paremman puutteessa Louhin kanssa voi vähän kuivaharjoitella, ja sen sitten tietää mitä siitä seuraa... Edelleen Vau kyllä malttaa keskittyä hommia tekemään, jos jotain vähän tehdään, mutta ensin pakkaset ja nyt tämä lumi on aika tehokkaasti pitänyt treenimäärän pienenä. Ainakin se on nyt kuitenkin tullut selväksi, että lpk on riittävän energinen harrastuskaveri tällä treeni-innolla, kun Vau alkaa oikeasti jo hyppiä seinille kun tekemistä ei ole tarpeeksi. Ja vielä kun noilla kummallakin on niin hyvä kunto ettei niitä enää lenkitä väsyksiin, muistuttaa Vau välillä mustaa, pörröistä dynamiittipötköä. En tiedä johtuuko tuo sukupuolierosta vai onko kyseessä ihan vain erot yksilötasolla, nimittäin Louhi ei ole ikinäkoskaan ollut tuollainen. Metsälenkit ja vapaanajuokseminen on Louhille tärkeintä, vaikka treenaaminenkin toki on kivaa, ja jos lenkit jää kovin lyhyiksi alkaa Lou passivoitua. Tuollainen rajähdysaltis hermokimppu se ei ole ollut koskaan, ja sitä on suorastaan vaikea sellaiseksi kuvitellakaan!

Louhi on taas erityistarkkailussa, en oikein tiedä mitä sille pitäisi tehdä, jos mitään. Se oli viikko-puolitoista sitten muutaman päivän pahassa ripulissa, ja sen jälkeen se on käyttäytynyt vähän hassusti. Ensinnäkin sen maha pulisee ja pulputtaa välillä ihan hillittömästi, vaikka löysälle ei sen ripaskaviikonlopun jälkeen ole mennytkään. Pou on myös toisaalta vähän vaisu, vaikka ulkona juoksee ja reuhaakin. Se myös seisoo välillä vähän köyryssä, mikä saattaa tietenkin johtua ihan siitäkin, että sen on kylmä. Nyt se on alkanut pitää nukkumaan mennessään sellaista ärinämörinää, mistä olen alkanut miettiä että onkohan sen vatsa tai selkä kipeä. Inhottavaa kun ei tiedä. No, kait täytyy hetki vielä katsella, ja jos tilanne ei parane, suunnataan lekurille.

Vaikka näistä päivityksistä saattaa saada sellaisen kuvan, että koirat lähinnä vaan makaa laakereillaan, näin ei sentään ole. Viime viikolla oltiin kolme kertaa tekemässä aamutalli Toukon tallilla, ja koirat juoksi ja touhusi mukana joka kerta. Normipäivinäkin lenkkeillään kyllä helposti sellaiset 2,5-3 tuntia, eli ainakin liikuntaa nuo kyllä saa. Juoksemaan ei ole päästy nyt pariin viikkoon, kun ensin oli niin kylmä, ja nyt vaan odotellaan että saisin ostettua talvikeleihin sopivat juoksutossut.

Oltiin koko porukka viime viikonloppuna tupaantuliaisissa Vantaalla, ja yllätyksekseni Vau käyttäytyi todella hienosti koko illan. Se kävi vuorotellen vähän jokaiselta hakemassa rapsutuksia, mutta oli kuitenkin ihan rauhallinen koko ajan. Loppuillasta se sitten tuli jalkoihini nukkumaan, tai ainakin makoilemaan Lou kävi välillä tarkistamassa että tilanne on hallinnassa, ja makoili muuten Pyryn pedillä makuuhuoneessa. Olipa se tainnut käydä sängynkin testaamassa, krrhöm