On kyllä mukavaa kun on kerrankin kunnon talvi. Mutta hei oikeesti, nyt alkais kyllä tää lumen määrä jo riittää! Ei olekaan kuin kolmena päivänä neljästä tälläkin viikolla taas satanut, ja jalkakäytävät ja polut vaan kapenee kapenemistaan.

Tällä viikolla on oltu niinkin ahkeria, että maanantaina koirat sai laatuaikaa kumpikin yksinään. Vaus pääsi yksin lenkille ja Lou treenaamaan, ja sillä aikaa kun toinen oli ulkona niin toinen odotti hyvin surkeana kotona Louhin kanssa treenit meni hyvin, ensimmäistä kertaa tänä vuonna pikkukoira teki hommia ihan tosissaan, eikä vaan porsastellut. Treenin teema oli liikkeestä seis, ja yllättävän hyvin se seisominen tuntuu olevan hallussa. Lisäksi sitten avon kaukoja (läheltä) takapalkalla ja seuraamista, kohtuullisen pitkääkin pätkää välillä.

Tämä on jo jonkin aikaa ollut mielessä, mutta olen ajatellut tehä nyt kevääksi kummallekin koiralle ihan kirjallisen treenisuunnitelman. Meillä tuppaa treenit menemään niin, että tehdään aina vähän kaikkea, mutta nyt olisi tarkoitus edetä vähän johdonmukaisemmin ja asettaa niitä tavoitteita. Ja yksi tavoite on saada Vaustille treenipaikka jostain ohjatusta ryhmästä, ja tämänkin asian suhteen on tapahtunut jo vähän edistystä

Mutta siis vielä viime maanataihin. Kun Vaus loppukesästä liittyi porukkaan, tuntui että kahden koiran taluttaminen on pelkkää sotkussa olevaa hihnaa ja eri suuntiin meneviä koiria. Nyt siihen on niin tottunut, että kun hihnoja on kädessä vain yksi, tuntuu tyhjältä. Ja tylsältä. Koirillakin tuntui olevan yksin pellolla juostessa aika tylsää, ja lenkki meni lähinnä jolkotteluksi ja namin kerjäämiseksi.

Meillä on viime päivinä muistuteltu koirien mieliin hyvää käytöstä vapaaksi päästettäessä. Vaus tarjoaa hienosti kontaktia ennen vapaaksi päästämistä, mutta Louhin kohdalla tästä on lipsuttu niin monta kertaa, että pikkukoira on muodostanut ihan oman käyttäytymismallin. Ja yleensä se menee tyyliin piip-piip-päästä mut jo-moro! Mutta kyllähän Louhikin osaa käyttäytyä kunnolla jos sen siltä vaatii, turhan usein vain tulee annettua sen mennä.

Koirien yksinolotilanne on tällä hetkellä aika kaoottinen. Eilen saunasta tullessa vastassa oli kaksi huutavaa koiraa, tosin koirilla tuntui olevan hyvinkin hauskaa toisilleen huutaessaan. Ja naapurit on riemuissaan