Näin työn lomassa on hyvä vihdoinkin päivittää niitä reissujuttuja, viikon verran niitä onkin tässä jo haudottu. Lomalle lähdettiin siis torstaina 29. heinäkuuta, ja perjantaina sitten matkattiin junalla halki Suomen, Lahdesta Iisalmeen. Päivä oli tietenkin älyttömän kuuma, ja ensimmäisen etapin IC:n lemmikkiosasto aika täysi. "Siis sillä on kolme laukkua ja kaksi koiraa", päivitteli eräs kanssamatkustaja meidän junaan saapumista. Ja kyllähän se vähän hankalaa kieltämättä olikin. Ja eihän ne kevyimmästä päästä olleet ne kassit, kun mukana kulki mm. seitsemän kiloa koiranruokaa! Kun toisen etapin vanhassa pikajunassa ei tietenkään ollut minkäännäköistä ilmastointia, ja ratahäiriöiden vuoksi matka kesti kaksi tuntia kauemmin kuin piti, Iisalmessa junasta tuli ulos hikisiä, hätäisiä ja lopen kyllästyneitä lomalaisia.

Lauantaiaamuna neljä koiraa, me ihmiset ja ne kuuluisat matkatavarat lastattiin skodaan ja suunnattiin kohti Rautavaaraa ja lappalaiserkkaria.

Vapustin arvostelu kuulu näin:

Hyvin kehittynyt. Hivenen pitkä. Sopiva luusto. Riittävä pään voimakkuus. Hyvä purenta. Hieman luisu lantio. Kinnerahtautta. Takaosa ja -liike saa voimistua. Erinomainen karvan pituus. Rauhallinen luonne.

JUN EH2

Naps piti onneksi Taikarumpulan kunniaa yllä ollen AVO ERI1 PN2 ja SERT

Porukka laiduntamassa näyttelyn jälkeen

Erkkarin jälkeen jäätiin vielä pariksi päiväksi Rautavaaralle Lappalaiskoirien kesäpäiville. Bergin Leena piti esineruutu- ja jälkikoulutusta, mihin Vau ja Nasti ja Norri pääsivät mukaan.

Vausti oli ensimmäisissä esineruututreeneissään varsin pätevä, tietenkin. Ensin annettiin näköärsyke esineestä:

jonka jälkeen koira lähetettiin etsimään (joo, sormella ei tarttis osoittaa sentään, ei..):

ja sitten koira toi esineen ohjaajalle:

Eikös ole aika helppoa

Myös NorriPorri pääsi esineruutuun ja oli aika pätevä pieni koira! Enemmän kuvia Norpan ekasta esineruudusta löytyy Napsterin porukan sivuilta nasti.vuodatus.net.

Maanantaina päästiin jäljelle, ja sitä olinkin odottanut jo jonkin aikaa. Vihdoinkin -toivottavasti- saataisiin ongelmat auki ja jäljestys sujumaan! Suurin ongelmahan meillä oli se, etten tiennyt mikä on ongelma. Kaikennäköiset syyt kiinnostuksen puutteesta väärin tehtyihin jälkiin oli pyörinyt mielessä, ja itselläkin oli jo todella epävarma olo. Valvovien silmien alla jäljestys (jälki metsässä!!) sujui kuitenkin kuin tanssi, ja kotiläksyksi saatiin kulmien lisääminen jäljelle muurinharjan muodossa. Ja loppujen lopuksi meidän ongelmaksi selvisi liian helpot jäljet: Vaustin kiinnostus ei riitä enää "vauva"jälkiin, vaan se tarvitsee haasteita mielenkiinnon ylläpitämiseen. Eipä tullut kotona mieleenkään!

Koulutusten lisäksi Rautavaaralla nautittiin upeista hiekkarannoista ja hienoista ilmoista.

Maanantaina Nipsu pääsi pari viikkoa nuoremman Jenan kanssa leikkimään, ja riekkuhetkeä varten vaihdettiin panta valjaiden tilalle :

Ja sitten biitsille!

Alussa Jena taisi olla hivenen Norrin niskan päällä, mutta aika nopeasti musta pantteri pääsi vauhtiin. Ja kun tässä on tullut kuultua sellaisia juttuja että joku olisi sitä lapinkoiraa ottamassa, niin... Kumman näistä vedessä ja hiekassa pyörineistä pennuista ottaisit mielummin kainaloon?

Rautavaaran rantatunnelmista palattiin hikiseen Iisalmeen, missä kunnon lomalaisten tapaan saunotiin, vähän patikoitiin ja treenattiin esineruutua ja jälkeä. Yksi lenkki tehtiin Linnaharjulle, missä luontopolku kulki ylös ja alas harjujonoa.

Junnuosasto sai kulkea vapaana koko lenkin, kun Boheemi-siskokset saivat käpistellä narunnokassa suurimman osan aikaa.

Norri pieni metsäneläin

Tämän poppoon kanssa tuleekin sitten lenkkeiltyä syyskuussa enemmänkin!

Perjantaina pyörähdettiin katsomassa Sawo Shown tunnelmia:

Hyvän mittasuhteet omaava nuori uros jolla oikealinjainen hyvänpituinen pää. Kallo ja kuono vielä hieman kapeat. Silmät voisivat olla tummemmat. Hyvä eturinta ja rintakehä. Etuosa voisi olla paremmin kulmautunut. Hyvä takaosa sekä hännän kiinnitys. Liikkuu riittävällä sivuaskeleella, hieman kapea takaa. Hyvä kaula ja ylälinja. Karvanlaatu ja määrä OK. Miellyttävä, rauhallinen, hyväntuulinen käytös

JUN EH2

Ja niinkuin sanoin jo viikkoa aiemmin, Nasti haki Kuopiosta toisen sertinsä ollen AVO ERI1 PN1 VSP SERT ja vielä CACIB

ROP ja VSP

Kotimatkalla poikettiin klinikalla Vaustia kuvaamassa, ja kunnossa kaikki vaikuttaisi olevan. Polvet ompi 0/0, lonkat vaikuttivat hyviltä eikä kyynärissäkään ihmeempiä näkynyt. Nyt odotellaan sitten virallisia tuloksia polvet ja varpaat ristissä. Lähinnä jänskättää että mitä niistä kyynäristä löytyy, kun viimeaikoina niitä ykkösiä on putkahdellyt yhdelle jos toiselle.. Ja kun kerran kuvaamaan alettiin, niin kuvattiin sitten kunnolla: hännässä ei ole mutkaa tai mitään muutakaan sinne kuulumatonta, ja vaikka Vaustin selkä onkin vähän tuollainen kaareva, on se ihan terve. Ylimääräistä ei löytynyt selkärangastakaan, ja Vau diagnosoitiin kaikin puolin terveeksi! Ei hullumpaa