Muutama viikko sitten meidän poppoo oli talviloman vietossa Sodankylässä, Porttipahdan rannalla, Sodankylän erämiesten mökillä.

Vauhti vähän suunnitteli ulkokoiraksi ryhtymistä, mutta häkissä olo suljetun oven takana ei ollutkaan enää niin hauskaa. Että nyt pieni porokoira jätettäisiin yksin ulos!

Porttipahdan jäällä tuli lenkkeiltyä ja lumikenkäiltyä sekä uskomattomassa auringonpaisteessa, että vaakasuoraan tulevassa lumimyräkässä.

Yhtenä aamuna Nasti joutui Tehtävää suorittamaan, kun tytöt saivat Vauhdin pannan pois pojan päästä leikin tiimellyksessä. Vapaaehtoisia ei löytynyt, panta kun oli umpihangessa viitisen metriä kelkkauran vieressä... Mutta Naps hoiti homman varsin mallikkaasti!

Tankavaara käytiin valloittamassa lumikengät jaloissa. Vaaran huipulle meni varsin mukava, tallattu ura, takaisin tultiinkin umpisessa...

Myös Saariselän lumikenkäreittejä tuli kokeiltua, siellä tosin kulki helpommin ilman niitä lumikenkiä, ja päiväreissut Ivaloon ja Inariin tehtiin myös. Ohi ajaessa käytiin myös Kaunispäällä maisemia katselemassa, tulipahan siellä koettua pieniä jännityksen hetkiäkin, kun parinkymmenen poron tokka juoksi hyvin läheltä ohitse, meillä tietysti koirat vapaana... Kiltisti kaikki kuitenkin tulivat kytkettäviksi

Viikonloppu menikin sitten Vuotsossa Vuomaselän poroaidalla Porokoirakerhon paimennustapahtumassa. Perjantaina oltiin talkooapuna poroja siirtelemässä aitaan, lauantai ja sunnuntai menikin sitten omia suorituksia jännittäessä ja muita katsellessa.

Norri tapasi aidalla Peppi-siskonsa. Peppi oli Pörriä aika paljon tukevampitekoinen! Peppi oli testissä perjantaina, ja sai kuulemma mallikelpoisella suorituksellaan KP:N.

Lauantaina aitaan meni Louhi. Kisa-aidat oli suuret ja lunta aika paljon, mutta ongelmitta Pou porot haki ison aidan perältä kertalaakilla Pienempi aita meinasikin jäädä liian pieneksi, neidillä olisi ollut intoa tehdä hommia vähän kauemminkin...

Aidasta toiseen siirryttäessä koira oli vapaana. Pou ei pahemmin kannustusta tarvinnut, toinen odotti lähtölupaa aika innolla!

Pisteitä tuli tänä vuonna puolitoista vähemmän kuin viime vuonna, mutta emme valita. Louhilla oli ihan älyttömän kivaa, ja oli ihan mahtavaa nähdä pikkukoira noin hyvässä vireessä! Poukin työskentelyä oli kyllä tosi kiva katsoa Ja kuten yksi tuomareista kilpailuillan keskustelutilaisuudessa sanoi, porot huomasivat isossa aidassa heti ne isoegoiset koirat, mutta pienempi aita oli näille koirille ehkä turhan pieni. Iso ego vaatii isot aidat!

Sunnuntaina oli Norrin testipäivä, ja koska Miraa jännitti, ja pelättiin Norrin tuo huomaavan (Pörri kun jännitti poroja jo valmiiksi), "uhrauduin" menemään Pörrin kanssa aitaan. Ja meillähän oli vallan kivaa! Liekaporolla alkoi itseä kieltämättä vähän jo epäilyttää, kun Norri kiersi poron hyyyyvin kaukaa, ja kutsuttaessa piiloutui tuomareiden taakse Ei meitä vielä kuitenkaan hylätty! Varsinaiseen testiin pääsyä odotellessa Norri vaikutti ihan reippaalta, ja katsellessa se vähän jo uskalsi haukahtaa porolle, mistä tuli tietenkin suurensuuret kehut. Aitaan mentiin sitten sillä mielellä, että Nooran edes vähän saisi poroista innostumaan, ja tavoitehan täyttyi! Aika kauan Porri kulki ihan vain jaloissa kiinni, mutta kovalla kannustuksella ja kehumisella innostui lopulta porojen perään lähtemää! Alkuun siinäkin vain muutaman pätkän, mutta lopulta taisi Norrikin tajuta jutun juonen Lopussa Norppa oli jo melkein vaikea saada poroilta pois! Pörrin testi ei mennyt läpi, mutta ihan mukavasti Norrilla taisi jotain jäädä hampaankoloon. Parin vuoden päästä sitten uusi yritys Miran kanssa.

Porri oli kyllä suorituksensa jälkeen varsin tyytyväisen oloinen, ja kun sai vielä valtavat, koko aidastapoistumismatkan kestävät kehut, niin Pörri Orvokki oli aika polleeta tyttöä Ennen aidaltalähtöä otettiin vielä mökkiporukan poseeraus, ja siinäkin Norri on kyllä varsin väsyneen, mutta onnellisen näköinen

Reissu oli taas varsin antoisa, ja taidettiin olla kaikki ihan tyytyväisiä koirien suorituksiin. Pou piti tänä vuonna yksin Taikarumpuloiden mainetta yllä, saapi nähdä jos ensi vuonna vastuu siirrettäisiin muiden harteille. Katsellaan miten käy

Videoita paimennuksista kuvattiin, mutta kuulemma niille pitäisi jotain tehdä ennen esillelaittoa, joten kärsivällisyyttä. Johonkin ne laitetaan kunhan ehditään (ja jaksetaan)